4PM 26 maart: Thomas Rau – Material Matters

Architect Thomas Rau, toonaangevend in het gebruik van hernieuwbare energiebronnen in de architectuur, waarbij hij rekening houdt met de huidige grondstoffenschaarste, spreekt op 26 maart in de Broodfabriek.

Met zijn architectenbureau RAU heeft hij diverse innovaties en nieuwe standaarden opgezet op het gebied van CO2-neutraal, energieneutraal en energiepositief bouwen en voor de circulaire architectuur. RAU realiseert veel nationaal en internationaal toonaangevende duurzame projecten. In onze regio staat RAU bekend om het gemeentehuis in Brummen (het eerste gebouw als grondstoffendepot), de circulaire energiepositieve herhuisvesting van Alliander in Duiven en het Zutphense stadhuis.

Aansluitend spreekt Arend van de Beek van Lagemaat Sloopwerken uit Heerde. Ook bij de sloopprojecten van Lagemaat is circulariteit de basisgedachte. Daarnaast richt het een circulair kenniscentrum op. De beide uitersten in het lineaire model, de architect en de sloper, ontmoeten elkaar.

Dinsdag 26 maart 2019 van 16:00 tot 17:30 uur in de Broodfabriek van Pakhuis Noorderhaven in Zutphen. Deelname is gratis.