Addink Distributie presenteert: Addink International. Addink Distributie B.V. is al jaren een gevestigde naam als het gaat om pallettransport en buitenmaats transport richting consumenten, met of zonder kooiaap.

Dit doet het voor klanten in de hele Benelux. Buitenmaats transport betreft heel grote producten, zoals speeltoestellen of blokhutten. Hierbij neemt Addink het complete logistieke proces uit handen van de consument. Met 12.000 vierkante meter aan opslagruimte en iedere dag +/- 40 auto’s op de weg is het bedrijf in de afgelopen jaren enorm uitgegroeid.

Sinds 2005 is Addink Distributie een regionaal distributiecentrum voor het Palletways Central European Netwerk. Een unieke constructie die zich toelegt op goederenvervoer van 1 tot 6 pallets. In nagenoeg heel Europa en, afhankelijk van de bestemming, binnen 24 tot 72 uur geleverd. Om dit proces van pallettransport functioneler en praktischer te maken is Addink International in het leven geroepen. Rob Span neemt hier de taak op zich om met Addink International als ‘nieuwe’ organisatie, het proces te professionaliseren en te optimaliseren. Dat betekent onder meer: sneller de nodige informatie, kortere lijnen en betere afspraken.

Per 1 november 2019 verzorgt Addink International dus de losse palletzendingen voor én door heel Europa.

Wat verandert?

Voor de consument verandert niets. Het proces blijft gewoon hetzelfde. Speciaal voor de consument is een proces ingericht waarbij een goede service het uitgangspunt is. Addink werkt aan optimalisatie van het gehele proces, waarin betere afspraken kunnen worden gemaakt, mede omdat de lijnen korter en duidelijker zullen zijn.

Hoe werkt het?

Ieder aangesloten transportbedrijf heeft verantwoording over een van de inmiddels 250 aangesloten regio’s in de Benelux, Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Groot-Brittannië, Zwitserland, Italië, Spanje, Portugal, Scandinavië en heel Oost-Europa. Zij verzamelen de op pallets gestapelde goederen bij de leveranciers om deze vervolgens te vervoeren en af te leveren bij het aan hen toegewezen regiodepot. Hier worden de pallets dezelfde nacht nog op bestemming gesorteerd om de volgende dag door anderen te worden opgehaald om in ‘hun’ regio te worden afgeleverd.