Beveiliging

Om de veiligheid van de Zutphense bedrijventerreinen te waarborgen, verzorgt Parkmanagement de collectieve beveiliging hiervan. Daarbij wordt gebruik gemaakt van intelligent cameratoezicht (kenteken- en dome camera’s) en mobiele surveillance. Tevens is gezorgd voor een effectieve samenwerking tussen de politie, brandweer, gemeente en beveiliger, zodat er korte lijntjes zijn in geval van incidenten.

Kentekencamera’s

Op alle toegangswegen van de bedrijventerreinen registreren kentekencamera’s de kentekens van alle auto die de terreinen op- en afrijden. Bij de signalering van verdachte voertuigen (bijvoorbeeld een gestolen auto of een auto van criminelen etc.) worden zowel de politie als de mobiele surveillance direct geïnformeerd, zodat zij pro actief tot actie kunnen overgaan om zo incidenten te voorkomen.

De gegevens van de camera’s kunnen ook na incidenten gebruikt worden om de daders te achterhalen.

Dome camera’s

De dome camera’s slaan 24 uur per dag hun beelden op en ze worden een groot deel van de avond en nacht en in het weekend live uitgekeken door medewerkers van I-watch in de Regionale Toezichtsruimte Noord-Oost Nederland te Zwolle. Deze camera’s zijn tevens in staat verdachte bewegingen te herkennen, die dan uiteraard direct gemeld worden.

In geval van verdachte situaties wordt de mobiele surveillance en/of de politie direct geïnformeerd, zodat meteen actie wordt ondernomen.

De medewerker van I-Watch kan verdachte voertuigen en/of personen volgen, omdat  zij deze  camera’s op afstand kunnen bedienen. Zij kunnen de mobiele surveillance op deze wijze goed instrueren.

Camerabeelden kunnen ook worden gebruikt om daders op te sporen wanneer zich incidenten hebben voorgedaan.

Mobiele surveillance

De mobiele surveillance op de Zutphense bedrijventerreinen wordt verzorgd door Veneberg Security Team en vindt plaats op werkdagen van 17.00 uur tot 07.00 uur en in het weekend en op feestdagen gedurende 24 uur per dag.

Door de camerabeveiliging kan de mobiele surveillance veel effectiever worden ingezet.

De mobiele surveillance heeft korte directe lijnen met o.a. de politie, zodat een goede samenwerking is geborgd.

Gebruik van de camerabeelden

In het kader van onder andere de wet op de privacy mogen de beelden en/of kentekens uitsluitend door de politie worden opgevraagd en mogen de gegevens slechts beperkte tijd (beelden maximaal 28 dagen) worden bewaard. Uitsluitend de politie kan de beelden en/of kentekens veilig laten stellen, zodat de gegevens wel langere tijd bewaard mogen worden.

Belang van snelle aangifte bij de politie

Voor een optimaal gebruik van de cameragegevens is het van groot belang dat, zo snel mogelijk na een incident (bijvoorbeeld een inbraak) aangifte wordt gedaan bij de politie en de politie voor alle zekerheid te vragen de camarabeelden te laten veiligstellen. Wordt er te lang gewacht met het doen van aangifte, dan is de kans aanwezig dat de beelden reeds zijn gewist!

Gezien de enorme hoeveelheid beelden is het belangrijk zo goed mogelijk aan te geven waar en op welke datum en welk tijdstip het incident plaatsvond.

Meer weten?

Parkmanager

Heb je een vraag? Parkmanager Rob ten Bok is je graag van dienst om de voordelen uit te leggen en vragen en/of opmerkingen te beantwoorden. Bel 06-51915581 of mail naar: info@parkmanagementzutphen.nl.

Secretariaat

Parkmanagement Zutphen
P/a Zutphens Persbureau
Bettinkhorst 9
7207 BP Zutphen
Tel. 0575-546311