Motrac Industries komt na 25 jaar weer terug naar Zutphen. Het bedrijf zal een nieuw pand laten bouwen op bedrijventerrein de Revelhorst. Motrac Industries maakt onderdeel uit van Royal Reesink en heeft ruim 65 jaar ervaring in hydraulische en elektrische aandrijftechniek. Gerrit van der Scheer, CEO Royal Reesink: “Royal Reesink is ruim 230 jaar geleden gestart in Zutphen, en we zijn blij dat we hiermee de link met deze gemeente weer gelegd hebben.”

Motrac Industries heeft de afgelopen jaren haar portfolio van hydraulische aandrijvingen uitgebreid naar elektrische aandrijvingen en componenten. Maarten Vinkesteijn, managing director van Motrac Industries, was al geruime tijd op zoek naar een nieuwe, geschikte locatie voor Motrac: “We zijn uit onze voegen gegroeid en we zullen blijven groeien. Op de Revelhorst van projectontwikkelaar Roosdom Tijhuis hebben we een strategische plek gevonden in de Stedendriehoek.” Gemeente Zutphen is blij met de komst van Motrac Industries. Burgemeester Vermeulen: “Bedrijven als Motrac Industries, met lef en innovatieve kracht, geven wij graag de ruimte.”

Slimmer en schoner

“De vraag naar schonere, slimmere en efficiëntere machines en processen neemt alleen maar toe”, legt Maarten Vinkesteijn uit. “Dat zie je terug in alle activiteiten van de bedrijven van Royal Reesink. Met slimme toepassingen kunnen we energieverspilling terugbrengen, brandstofverbruik en CO2-uitstoot verminderen en het aantal vervoerbewegingen beperken. Samen met drie zusterbedrijven hebben we diverse, elektrisch aangedreven toepassingen ontwikkeld. Onze klanten kunnen door deze toepassingen besparen op brandstof en onderhoud. De elektrisch aangedreven voermengwagen, die we samen met Reesink Agri hebben ontwikkeld, spaart bijvoorbeeld veel diesel en een extra tractor op het bedrijf uit. Ook draagt deze voermengwagen bij aan een meer circulaire landbouw met minimale uitstoot”, vertelt Maarten Vinkesteijn trots.

Experts on the move!

Het nieuwe pand van Motrac Industries is toegerust op groei en ontwikkeling met alle ruimte voor nieuwe innovatieve ideeën. Maarten Vinkesteijn: “We zijn letterlijk en figuurlijk ‘Experts on the move’! Ik kijk er persoonlijk erg naar uit om onze huidige en toekomstige experts een goede werkplek te bieden. Want als vernieuwend bedrijf zijn we altijd op zoek naar nieuwe technische talenten.” De start van de bouw zal naar verwachting in maart 2020 zijn.