(Bericht via de gemeente Zutphen)

Ondernemers met plannen voor zonnepanelen op het dak opgelet: vanaf 5 oktober is de jaarlijkse openstelling van de SDE++ subsidie, onder andere voor zonnepanelen op bedrijfsdaken. De subsidie is bedoeld voor ondernemers met een grootverbruikersaansluiting (>3x80A). Met de SDE++-subsidie heeft je zonne-energieproject een kortere terugverdientijd en bespaar je meteen op de energierekening. Bekijk de website voor eisen en voorwaarden of de Q&A over verzekerbaarheid van zonnepanelen op daken.

Wat is SDE++-subsidie?

De SDE++-subsidie is een landelijke exploitatiesubsidie vanuit RVO gericht op CO2-besparende technieken of hernieuwbare energieproductie, waaronder zonne-energie. Gedurende 15 jaar wordt voor elke opgewekte kWh zonnestroom een bedrag uitgekeerd. Voorwaarde voor zon op dak is dat je pand een grootverbruikersaansluiting (>3x80A) heeft.

Je kunt van 5 oktober t/m 11 november een aanvraag indienen. De regeling wordt gefaseerd opengesteld. Het is mogelijk om de subsidie-aanvraag vooraf al klaar te zetten. Ook zijn er verschillende partijen die je kunnen ondersteunen bij een aanvraag, financiering, of het hele proces tot en met realisatie. Na toekenning van de subsidie heb je nog 2 jaar de tijd om de panelen te plaatsen (bij systemen < 1MWp).

Aan de slag

Tip: bereid de SDE++-aanvraag voor. Informeer bij de netbeheerder of voldoende netcapaciteit beschikbaar is en check de dakconstructie. Ontwikkelingen gaan snel, met innovatieve technieken is vaak meer mogelijk dan je misschien denkt. Wil je niet zelf investeren, stel je dak dan beschikbaar aan een derde partij of een energiecoöperatie.
Heb je specifieke vragen of wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor je pand? Neem contact op met Anne ten Brummelhuis van de Task Force Zon, via zon@ovij.nl. Heb je geen grootverbruikersaansluiting, maar wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor zon op je dak? Neem ook dan gerust contact op.