Op vrijdag 14 december opent de provincie Gelderland de nieuwe N348 tussen Zutphen en Eefde. De provincie nodigt de inwoners van Zutphen en Eefde uit om, samen met alle betrokken partijen, stil te staan bij deze mijlpaal.

De partijen zijn de gemeenten Zutphen en Lochem, de aannemers Reef Infra, Van Spijker beton- en waterbouw en NTP Groep/Van Haarst, ProRail en vele anderen. Wat we precies gaan doen, blijft nog even geheim. Maar houd op vrijdag 14 december tussen 14.00 en 17.00 uur uw agenda alvast gereserveerd als u er bij wilt zijn.

Stuur uw foto van het project in

Het is de provincie opgevallen dat er grote belangstelling is voor de nieuwe weg. Bij mijlpalen als het invaren van de nieuwe brug over het Twentekanaal en het maken van de nieuwe onderdoorgangen stonden veel bewoners klaar met hun camera om deze bijzondere gebeurtenissen vast te leggen. Wij vragen u om uw mooiste foto van het project naar ons op te sturen. De foto kan gemaakt zijn tijdens de werkzaamheden, of van delen van de nieuwe weg die al klaar zijn. Dat is aan u. Een deskundige jury beoordeelt de  foto’s en de inzender van de mooiste foto wordt op 14 december beloond met een prijs. Stuur uw foto uiterlijk 2 december naar post@gelderland.nl , ter attentie van Esther Beugelink en onder vermelding van  fotowedstrijd N348 Zutphen-Eefde.

Mooie momenten

In maart 2011 is de aanleg van de nieuwe weg officieel begonnen. Het afgelopen jaar hebben we samen met de bewoners al een aantal mooie momenten in het project meegemaakt: de deelname aan de Dag van de Bouw, het invaren van de nieuwe brug over het Twentekanaal en de opening van het zuidelijke deel van het tracé. Na 14 december kan de gehele weg door het verkeer worden gebruikt.

(Bron: www.mars-zutphen.nl)