Maandag 8 juni gaat de reconstructie van het kruispunt IJsselkade/Stationsplein van start. Deze week beginnen aan de andere kant van het spoor, bij de Coenensparkstraat, de voorbereidende werkzaamheden. De wegenreconstructie is nodig voor een goede aansluiting met de nieuwe Marstunnel. Het verkeer wordt omgeleid. Alle bedrijven blijven steeds bereikbaar. De werkzaamheden duren tot eind dit jaar.

Voor de reconstructie van het kruispunt IJsselkade/Stationsplein wordt er vanaf deze week eerst gewerkt aan het fietspad nabij het IJsselpaviljoen en op het Stationsplein. Het verkeer kan het kruispunt dan nog gebruiken. Van maandag 29 juni tot en met zaterdag 11 juli is het kruispunt helemaal afgesloten. Fietsers kunnen er nog wel door.

Afsluiting Oude IJsselbrug

Ook de Oude IJsselbrug is van 29 juni tot en met 11 juli in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. Er vindt dan meteen onderhoud plaats aan de brug. Voetgangers en fietsers kunnen nog wel over de brug. Woningen en bedrijven blijven bereikbaar. Omleidingsroutes staan duidelijk en tijdig aangegeven. Na 11 juli vinden er nog afrondende werkzaamheden plaats. Het verkeer kan dan gewoon gebruik maken van het gereconstrueerde kruispunt.

Inloopbijeenkomst

Op woensdag 10 juni houdt NTP Infra, de uitvoerder van het werk, samen met de gemeente een inloopbijeenkomst over de werkzaamheden. Deze vindt plaats in het IJsselpaviljoen van 17.00 tot 19.00 uur.

Een actueel overzicht van alle werkzaamheden in Zutphen en de omleidingsroutes is te vinden op www.zutphen.nl/volgdeborden.