De afgelopen weken zijn voorbereidingen getroffen voor de bouw van de eerste woningen in Noorderhaven. Proper-Stok/Heijmans, Woonbedrijf ieder1 en Programmabureau De Mars/gemeente Zutphen laten weten wat de komende tijd gaat gebeuren:

Eerste fase bouw

Noorderhaven wordt in fasen gebouwd. De eerste fase van de bouw is bij het station . Daar is gestart met de bouw van twee appartementengebouwen. Het eerste gebouw komt tegenover het NS-station, haaks op de Broodfabriek, in de Pakhuizenbuurt. Er komen in dit gebouw negentien sociale huurappartementen, verdeeld over vier bouwlagen. Op de begane grond (plint) komen commerciële ruimtes van circa 360 vierkante meter. De woningen zijn naar verwachting eind 2013 klaar en worden vanaf 2014 verhuurd. Dit gebouw is ontworpen door het Zutphense bedrijf Attika Architekten.

In het verlengde van het eerste gebouw komt een appartementengebouw met zes vrije sector huurappartementen en 25 sociale huurappartementen, verdeeld over vier bouwlagen. In de plint komen commerciële ruimtes van circa 470 vierkante meter. De woningen zijn in de loop van 2014 klaar en dan start ook de verhuur. Het ontwerp van dit gebouw is van De Zwarte Hond Architecten uit Rotterdam. In de eerste fase bouw liggen verder acht vrije kavels die onlangs in de verkoop zijn gegaan. Voor de twee historische panden, het oude Pakhuis en de Zutphense Broodfabriek, zijn gesprekken gaande met geïnteresseerden.

Vragen en klachten

Uiteraard zorgt de nieuwbouw voor de nodige reuring in het gebied. Er wordt naar gestreefd om de overlast zoveel mogelijk te beperken.
Voor vragen en klachten over het bouwterrein kunt u terecht bij Heijmans Woningbouw Amersfoort, telefoon 033-4502400. Contactpersonen: G. Juffer (uitvoerder) of J. Van den Berg (projectleider, e-mail jberg@heijmans.nl).
Voor vragen en klachten over het openbaar gebied in Noorderhaven kunt u terecht bij de gemeente Zutphen, telefoon 140575.
Buiten kantooruren kunt u in dringende gevallen contact opnemen met de politie.