Transport met waterstof

door | dec 7, 2020 | Nieuws, Nieuws 2020

De Cleantech Regio roept ondernemers op aan te haken bij een initiatief om transport in de Cleantech Regio te verduurzamen met waterstof.

Een samenwerkingsverband tussen verschillende bedrijven en regionale overheden is gezamenlijk aan de slag om de kansen voor vrachtvervoer op waterstof te verkennen. Het consortium zoekt naar collega-ondernemers die bij dit initiatief aan willen haken om het transport in de regio te verduurzamen voor de toekomst. Zij kunnen zich melden bij het programma Slim en Schoon Reizen van Cleantech Regio.

De verduurzaming van transport met waterstof is namelijk een belangrijke invulling van de afspraken uit het Klimaatakkoord. De sector is verantwoordelijk voor 30 procent van de huidige CO2-uitstoot in de EU. In 2030 moet de totale CO2-uitstoot gereduceerd zijn met 49 procent ten opzichte van 1990.

Aanhaken

Waterstof is een waardevolle stap naar duurzaam vervoer in de toekomst. Het succes van dit regionale initiatief hangt af van de stappen die bedrijven in de regio willen zetten, bijvoorbeeld door de aanschaf van of ombouw naar vrachtwagens en bestelbussen op waterstof. Cleantech Regio roept ondernemers daarom op om aan te haken bij dit regionale initiatief. Interesse of behoefte aan meer informatie? Neem dan contact op met mobiliteitsregisseur Oscar Roelofs (06 52 44 21 12 of oscarroelofs@cleantechregio.nl). Meer informatie over de DKTI-regeling die aan de basis van dit project ligt, vind je op de website van RVO.