Wie zijn of haar auto parkeert in Noorderhaven, moet hiervoor vanaf maandag 16 januari 2017 net als in de Zutphense binnenstad betalen. De woonwijk Noorderhaven is namelijk een deel van het centrumgebied van Zutphen. Daarom gaat er hetzelfde parkeerbeleid gelden.  De invoering van het betaald parkeren gaat samen met de opening van de nieuwe parkeergarage aan de noordzijde van het station. Deze parkeergarage is van NS en wordt geëxploiteerd door Q-Park. De garage telt zo’n 375 parkeerplaatsen. Het uurtarief is hier € 1,60. Treinreizigers kunnen tegen een gereduceerd tarief van € 3,50 per dag parkeren.  Abonnementen lopen via Q-Park.

Parkeertarief

Ook op straat buiten de parkeergarage in Noorderhaven moet vanaf 16 januari 2017 betaald worden (maandag t/m zaterdag van 8.00 tot 18.00 uur, vrijdag (koopavond) tot 21.00 uur). Dit is duidelijk aangegeven met borden en ook te zien aan de parkeerautomaten. Het parkeertarief voor de openbare parkeerplaatsen bedraagt € 1,70 per uur. Je kunt hier maximaal 4 uur parkeren. Betalen kan met pin, creditcard of via belparkeren. Wie langer wil parkeren, kan terecht in de parkeergarage. Er zijn geen parkeerplaatsen voor vergunninghouders. Bewoners parkeren op eigen terrein: hiermee is bij de bouw van de woningen rekening gehouden. Een parkeerabonnement voor de openbare parkeerplaatsen in Noorderhaven is wel mogelijk.

De huidige P+R en het tijdelijke parkeerterrein Het Koelhuis verdwijnen zodra de parkeergarage in gebruik wordt genomen. Team Handhaving ziet samen met grondeigenaren er op toe dat er niet meer geparkeerd wordt op debouwgronden en overige stroken grond.