Wie wil op een ochtend in de week van 6 tot 10 mei een klein uurtje (half 9- kwart over 9) wat vertellen over zijn of haar mbo-beroep aan de eerste klas vmbo-leerlingen op de Wijnhofstraat?

Want hoe moeten kinderen een beroep kiezen als ze niet weten wat het inhoudt? Help mee om leerlingen enthousiast te maken voor je vak, voor de toekomst.

In de week van 6 t/m 10 mei organiseert Het Stedelijk Zutphen een LOB (loopbaan oriëntatie begeleiding) projectweek met het thema ‘Beroepen’ waarin zij de eerstejaars leerlingen kennis willen laten maken met verschillende beroepen. Elke ochtend van deze week willen ze starten met een lesuur waarin een beroepsbeoefenaar wat vertelt over zijn of haar beroep. Voor de leerlingen is het goed om te horen hoe een werkdag in een bepaald beroep eruitziet. Wat zijn de leuke en minder leuke kanten? Welke eigenschappen en vaardigheden moet je hebben? En welke opleiding? Leerlingen maken zelf een keuze welke beroepen zij willen bezoeken. Het is niet nodig een presentatie te maken (dit mag wel). Om leerlingen een gevarieerd programma aan te kunnen bieden, zoekt de school naar veel verschillende beroepsoefenaren. Iets voor jou of een van je medewerkers?

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Jacqueline de Jong via j.dejong@hetstedelijkzutphen.nl.