Graag stel ik mij kort aan u voor. Mijn naam is Ivo Hettelaar. Ik werk sinds 1998 bij de politie. In november 2019, ben ik begonnen met een leer- werktraject voor wijkagent van wijk De Hoven en De Mars. Sinds april 2021 ben ik definitief aangesteld als wijkagent van deze wijk.

Ivo Hettelaar

Wijkagent De Hoven/De Mars, KVO deelnemer namens de politie

(Bijdrage van Ivo Hettelaar, wijkagent De Hoven/De Mars en namens de politie deelnemer aan de KVO-overleggen)

Een groot deel van wijk De Mars is bedrijventerrein. Omdat dit het grootste bedrijventerrein van Zutphen is, neem ik namens de politie deel aan de overleggen van het Keurmerk Veilig Ondernemen.

De wijkagenten van andere bedrijventerreinen zijn:

  • Sijmen Eggink voor De Stoven
  • Evert Brongers voor De Revelhorst
  • Roos Kok voor De Lage Weide

Zie ook: https://bedrijvenkringzutphen.nl/politie/.

De bedrijventerreinen in Zutphen zijn al vee jaren beveiligd met behulp van camera’s. Alle toegangs- en uitvalswegen zijn voorzien van ANPR-camera’s. (Automatic Number Plate Recognition). Dit zijn speciale camera’s die in staat zijn om kentekens van voorbijrijdende voertuigen te herkennen en deze vast te leggen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een lijst gezochte kentekens: kentekenplaten van bestuurders die boetes hebben openstaan of die gezocht worden door justitie, bijvoorbeeld voor een lopend politieonderzoek.

Daarnaast staan er dome-camera’s, die continu beelden vastleggen en een groot deel van de tijd live worden bekeken. Zodra er iets verdacht wordt gesignaleerd, wordt actie ondernomen.

Aangifte doen

Mocht u of uw bedrijf slachtoffer zijn van een strafbaar feit dan is het van belang om hiervan zo spoedig mogelijk bij de politie aangifte te doen. Haast is geboden, omdat de gegevens van de beveiligingscamera’s slechts één week worden bewaard. 

Zodra een strafbaar feit op het bedrijventerrein is gepleegd, kan de politie de camerabeelden en de geregistreerde kentekens laten veiligstellen. Die gegevens kunnen dan worden gebruikt bij het onderzoek om de dader(s) op te sporen. Vraag voor de zekerheid aan de politie die beelden te laten veiligstellen.

Na aangifte komt de politie ter plaatse. Bijvoorbeeld als er sporen zijn van een inbraak of verbreking of als er een dader bekend is.

Het is wel belangrijk om de politie zo snel mogelijk van het strafbare feit in kennis te stellen.

Als u via internet aangifte doet, is het verstandig om de politie in Zutphen hiervan ook telefonisch in kennis te stellen. Geef daarbij ook aan dat er mogelijk camerabeelden via I-Watch beschikbaar zijn en vraag deze veilig te stellen om te voorkomen dat de camerabeelden verloren gaan.

Als u na het doen van aangifte niets meer van ons hoort dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Niets horen betekent namelijk niet dat er niets met uw aangifte wordt gedaan. Alle binnengekomen aangiftes worden door ons bekeken en beoordeeld. Mocht we iemand verdenken, dan zal een politieonderzoek volgen.

 

Ziet u iets verdachts?

Bel altijd 112 als u iets verdachts ziet. Noteer de kentekens van verdachte auto’s, het signalement van de dader(s) en geef deze door aan de politie. Maak zo mogelijk een foto of filmpje met uw mobiele telefoon.

Betrapt u een dader op heterdaad, bel dan altijd de politie op 112.

Als u iets opvalt dat niet normaal is, neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Dit doet u bijvoorbeeld als u een inbraak niet heeft zien gebeuren, maar er pas later achterkomt dat er is ingebroken. U kunt ook altijd contact leggen met mij of mijn collega wijkagenten. Wij staan u graag te woord.