(Namens de projectgroep Zutphen helpt Hatay)

Op 6 februari werden Turkije en Syrië getroffen door meerdere zware aardbevingen. In de dagen die volgden werd de ernst van de situatie steeds duidelijker: tienduizenden doden en vermisten, miljoenen mensen die dakloos zijn geworden en een aantal provincies die volledig in puin liggen.

De Zutphense (AZC) familie Köse is zwaar getroffen door de aardbevingen in Hatay, Turkije. Na het verlies van Yilmaz, vader Hamis en zijn vrouw Leyla is nu ook de hoop opgegeven dat Salahattin Köse nog levend gevonden zal worden. Ook andere families in Zutphen zijn zwaar getroffen, omdat zij geliefden hebben verloren tijdens de aardbeving.

In de eerst week werden er verschillende acties opgezet. Er werd o.a. een veiling georganiseerd. Uit deze acties konden wij opmaken dat er heel veel betrokkenheid is vanuit de gemeenschap. Er is zoveel behoefte om de familie Köse en andere slachtoffers uit Hatay te helpen dat er is besloten de handen ineen te slaan om nog een extra actie te organiseren.

Voetbalvereniging AZC, Barbarbos Moskee en de gemeente Zutphen organiseren daarom de benefietveiling “Zutphen Helpt Hatay”:

  • Benefietveiling op dinsdagavond 21 februari
  • Buitensociëteit Hanzehof, Coehoornsingel 1 in Zutphen
  • Presentatie Harm Edens, veiling(burge)meester Wimar Jaeger
  • Inloop vanaf 19.00 uur. Start om 19.30 uur.
  • Meebieden op objecten, veilingobjecten aanbieden, overhandigen van cheques met opbrengst van eigen acties
  • Volledig verzorgde VIP-tafels beschikbaar
  • Entree 10 euro

Meer informatie op www.azczutphen.nl/nieuws/zutphen-helpt-hatay/

Tijdens deze veiling worden bijzondere objecten aangeboden zoals gesigneerde voetbalshirts, volledige verzorgde diners, kunstwerken, activiteiten maar ook een volledig geïnstalleerd dakraam of een schilder voor in huis. Alles wordt gratis ter beschikking gesteld voor de veiling en alle opbrengsten komen ten gunste van de slachtoffers van Hatay. Maar we hebben uiteraard nog ruimte voor meer objecten.

Op deze avond is ook een aantal vip tafels voor 6 personen beschikbaar waarop geboden kan worden. Onze vips ontvangen een geheel verzorgde avond met hapjes en drankjes en krijgen uiteraard de beste plaatsen. Bieden op een 6-persoons VIP-tafel? Dat kan al vanaf 350 euro.

Wil je als ondernemer deelnemen aan deze actie neem dan contact op met Vera dos Santos via 06-22226027 of zutphenhelpt@zutphen.nl. Zij coördineert de acties voor de ondernemers en kan jullie ook adviseren over de mogelijkheden. 

Alle hulp is welkom!! Mogen we op jullie rekenen?

Met vriendelijke groet,

Projectgroep Zutphen Helpt Hatay