ZUTPHEN – Cees Oxener, de horecaduizendpoot die jarenlang de scepter zwaaide over De Roskam in Gorssel, wordt de nieuwe directeur bij Fort Bronsbergen.
Toen Oxener vertrok uit Gorssel hoefde Mark Schiphorst, de eigenaar van Fort Bronsbergen, niet lang na te denken. Schiphorst heeft 18 jaar geleden, toen hij de eigenaar was van De Roskam, Oxener zelf naar Gorssel toegehaald en samen met hem een succes van De Roskam gemaakt. Derhalve vinden beide heren het prachtig om weer met elkaar verenigd te worden bij Fort Bronsbergen in Zutphen
Cees Oxener zal de dagelijkse gang van zaken onder zijn hoede nemen, zodat Mark Schiphorst zijn tijd kan steken in de ontwikkeling van het te bouwen hotel. Volgens Schiphorst is zijn nieuwe rechterhand een ‘horecagigant pur sang.’ Ooit is hij binnengehaald als chefkok – “De beste die er bestaat”, volgens Schiphorst – en later werd hij operationeel directeur. “Hij is van alle markten thuis en heeft een schat aan ervaring”, aldus Schiphorst.
Oxener zelf is weer blij om aan de slag te gaan met waar hij goed in is: “Fantastisch koken en hartelijk gastheerschap combineren met zijn passie voor wijnen en organisatietalent voor partijen, congressen en catering. De ideale man op de juiste plek”, vindt Mark Schiphorst van Fort Bronsbergen.