Per 15 juni 2014 zoekt de gemeente Zutphen deskundige leden en een voorzitter voor de Erfgoedadviesraad:
- een Architect
- een Stedenbouwkundige/Landschapskundige
- een Adviseur cultuurhistorie/bouwhistorie
- een Adviseur monumentenzorg/archeologie en
- een Voorzitter
De stad Zutphen
Cultuurhistorie binnen de gemeente Zutphen is van wezenlijk belang voor de leefbaarheid en de economische ontwikkelingen. De ruim 900 monumenten, de beschermde stads- en dorpsgezichten, historische groen- en waterstructuren bepalen het gezicht van deze stad. Dit aspect is vaak onderdeel of zelfs vertrekpunt van nieuwe ontwikkelingen. Maar cultuurhistorie staat niet op zichzelf. Het heeft een relatie met de sociale, economische en ruimtelijke componenten van onze stad Zutphen en dorp Warnsveld. Een onafhankelijke Erfgoedadviesraad met draagvlak vanuit de bevolking adviseert het college bij belangrijke nieuwe ontwikkelingen.
De Erfgoedadviesraad
De instelling van de Erfgoedadviesraad is onderdeel van het nieuw vastgestelde beleid voor de advisering omtrent cultuurhistorie en monumenten. Samen met de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit wordt geadviseerd over ruimtelijke kwaliteit en cultuurhistorie. Hierbij fungeert de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit en cultuurhistorie als plancommissie. De Erfgoedadviesraad is meer kaderstellend en adviseert het college op het gebied van ruimtelijke plannen, stedenbouwkundige, landschappelijke en architectonische ontwikkelingen, archeologie en monumentenzorg, over het aanwijzen van gemeentelijke monumenten en stads- en dorpsgezichten en over cultuurhistorische waardering van panden en ruimtelijke structuren. De Erfgoedadviesraad bestaat uit tenminste 5 leden en maximaal 8 leden, een voorzitter en een secretaris. De leden worden voor een termijn van 3 jaar benoemd. De Erfgoedadviesraad vergadert in principe eenmaal per tien weken.
Profiel en Taakomschrijving
- De deskundige leden beschikken aantoonbaar over deskundigheid en praktijkervaring in één van de genoemde disciplines;
- De voorzitter heeft ervaring en affiniteit met lokale politiek, met bestuurlijke processen en met advieswerk in de ruimtelijke ordening en de gebouwde omgeving.
- De deskundige leden en de voorzitter zijn op de hoogte van de relevante wet- en regelgeving, kennen de gemeente Zutphen of zijn bereid zich te oriënteren in de gemeente en zijn onafhankelijk en objectief.
Voelt u zich aangesproken door deze advertentie? Dan nodigen wij u van harte uit om te solliciteren. Op de website www.zutphen.nl vindt u aanvullende informatie over de taken en de werkwijze van de Erfgoedadviesraad. E.e.a zoals is vastgelegd in de Verordening op Commissie voor Ruimtelijke Kwaliteit en Cultuurhistorie en de Erfgoedadviesraad.
Vergoeding
De presentievergoeding is € 75,05 (prijspeil 2014). Daarnaast worden de reiskosten vergoed.
Inlichtingen
De heer M. Kelhout, teamleider Omgeving van de afdeling Klantcontact, kan u meer vertellen over de beschikbare vacatures. U kunt hem bereiken via telefoonnummer 14-0575.
Solliciteren
Een sollicitatiebrief voorzien van cv kunt u vóór 12 mei 2014 sturen aan Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zutphen, Postbus 41, 7200 AA Zutphen, onder vermelding van ‘Sollicitatie Erfgoedadviesraad’ mailen aan sollicitatie@zutphen.nl.
De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 19 mei en 2 juni 2014.